• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O femeie ar putea conduce pentru prima data cotidianul francez Le Monde

O femeie ar putea conduce pentru prima data cotidianul francez Le Monde

Natalie Nougayrède, jurnalist specializat in diplomatie externa la cotidianul Le Monde, ar putea deveni in curand prima femeie care va conduce acest ziar francez de referinta, dupa ce a fost aleasa de actionari in aceasta saptamana, insa decizia trebuie sa fie confirmata de comitetul redactional, scrie Mediafax.

Potrivit AFP, Natalie Nougayrède, o jurnalista experimentata in varsta de 46 de ani, fost corespondent la Moscova si specialista in istoria URSS, laureata a premiului Albert-Londres, lucreaza pentru cotidianul Le Monde din 1996.
 
Ea are la dispozitie doua saptamani pentru a convinge comitetul redactional de justetea alegerii facute de actionari si sa obtina astfel functia dorita, in urma votului membrilor Societatii redactorilor de la Le Monde (SRM), prevazut a avea loc pe 1 martie.
 
Apreciata pentru profesionalismul ei, jurnalista Natalie Nougayrède ar putea deveni prima femeie care va conduce acest cotidian, lansat in 1944, de Hubert Beuve-Méry.
 
Precedentul director de la Le Monde, Erik Izraelewicz, desemnat in februarie 2011, a murit in luna decembrie, in urma unei crize cardiace in biroul sau.

14 februarie 2013 17:55
Modifică setările cookies