Nu va va potoli setea, dar s-ar putea sa va tina de foame. Vorbim despre berea sub forma de pasta, pe care o companie din Italia tocmai a scos-o pe piata. Comercializata la borcan, berea-crema poate fi intinsa pe paine, folosita ca umplutura la clatite sau chiar ca topping pentru inghetata.
Produsul este rezultatul colaborarii intre o companie care se ocupa cu productia de ciocolata si un vechi producator de bere din Italia.
Maestrul ciocolatier a venit cu ideea si cu cateva posibile retete, iar berarul le-a pus in practica.
Dupa experimente indelungate, ei au lansat pe piata doua feluri de crema, dupa tipul de bere ales.
Emanuela Laurenzi, proprietara companiei de bere: "Am ales "Omid" si "Greta", o bere neagra si una blonda, cu o tarie de 7,2, respectiv 5,2 grade, cea mai amara si cea mai dulce."
Din berea neagra a iesit o pasta cu aroma intensa, iar din cea blonda a rezultat o crema cu gust delicat. Prima merge de minune cu branza maturata, iar cealalta cu branza proaspata, spun producatorii.
Combinatiile posibile sunt insa numeroase. Poti sa o intinzi pe paine, alaturi de crutoane. "Noi am folosit-o si la prajituri sau am pus-o in loc de marmelada la o tarta", spune Laurenzi.
Borcanele cu crema de bere au ajuns deja in patiseriile din Italia, unde aroma ciudata i-a luat prin surprindete pe clienti.
Intinsa pe clatita, pasta de bere este servita cu branza de toate soiurile, si nuci.
15 august 2013 14:03
|
|