• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O caseta cu primele inregistrari ale trupei The Beatles, scoasa la vanzare

O caseta cu primele inregistrari ale trupei The Beatles, scoasa la vanzare

O caseta demo, care include unele dintre primele inregistrari ale trupei The Beatles, dar care a fost respinsa de casa de discuri Decca - o decizie considerata ulterior ca fiind cea mai mare eroare din istoria muzicii -, a reaparut pe piata si va fi scoasa la licitatie marti, la Londra.

Ascultand aceasta caseta, inregistrata in studiourile casei Decca, de Anul Nou 1961, producatorul muzical Dick Rowe - acelasi care a oferit mai tarziu un contract trupei The Rolling Stones - a decis sa nu produca acel demo si sa semneze in schimb un contract cu grupul The Tremeloes. Dupa acest refuz, trupa The Beatles a semnat un contract cu casa EMI si membrii sai au devenit superstaruri, informeaza AFP.
 
Copii piratate dupa acele inregistrari exista, insa putine persoane au avut ocazia sa asculte banda originala, care contine 10 coveruri de mare calitate.
 
Caseta va fi scoasa la licitatie la Londra de firma Fame Bureau, cu un pret de pornire de 30.000 de lire sterline (48.000 de dolari). Vanzarea ei nu va include insa si drepturile de reproducere a pieselor de pe caseta.
 
Pe caseta apare vechiul nume al grupului, Silver Beatles, ca si o lista cu titlurile pieselor inregistrate, scrisa de mana, si o imagine in alb-negru a trupei, ai carei membri poarta haine din piele si pozeaza alaturi de instrumentele lor muzicale.
 
Printre cantecele inregistrate se afla piesele "Money (That's What I Want)", "Take Good Care Of My Baby" si "Till There Was You".
 
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.

23 noiembrie 2012 21:16
Modifică setările cookies