• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O campanie NYPD pe Twitter se intoarce impotriva sa, denuntand brutalitatea politistilor

O campanie NYPD pe Twitter se intoarce impotriva sa, denuntand brutalitatea politistilor

Politia din New York regreta amarnic faptul ca a le-a cerut newyorkezilor sa posteze pe Twitter fotografii in care interactioneaza cu politisti, obtinand un raspuns masiv care denunta in imagini brutalitatea fortelor de ordine, relateaza AFP.

"Aveti o fotografie cu un membru al politiei? Postati-o pe Twitter cu hashtagul #myNYPD" (New York Police Department), a cerut marti dupa-amiaza politia, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial NYPD News. "Poate ca va fi postata pe pagina noastra de Facebook", promite politia in mesaj. 

Rezultatul nu s-a lasat asteptat, urmand un val de comentarii si fotografii, repostate, care surprind arestari ale unor manifestanti, un politist tragand de par o femeie de culoare incatusata, altii incadrand un barbat in varsta de 84 de ani cu fata plina de sange, arestat pentru ca a traversat in afara zonei marcate. Comentariile denunta practica "stop and frisk", perchezitii corporale vizand mai ales tineri de culoare si hispanici.  "Aveti nevoie sa fiti dusi undeva? Politia e acolo, livrare gratuita, doar pe #myNYPD", se poate citi sub o fotografie in care sunt surprinsi trei politisti care transporta pe sus, tinandu-l de maini si de picioare, un manifestant. 

"Aici, NYPD se angajeaza cu membrii comunitatii in care se afla, schimband gandurile si simtamintele, lovitura de baston cu lovitura de baston", se poate citi intr-un mesaj in care un politist este surprins lovind manifestanti cu un baston.

Initiativa a fost ironizata pe Twitter.  "#myNYPD este un dezastru absolut de comunicare", a comentat un navigator pe Internet. "Ma intreb ce asteptau de la #myNYPD. Nu au cum sa nu stie ca sunt perceputi ca niste tipi foarte simpatici", afirma LittleMiss Scare-All intr-un mesaj.  In orice caz, politia nu si-a tinut promisiunea. Fortele de ordine nu au postat nicio fotografie de la interactiunile cu newyorkezii, pana marti seara, pe pagina de Facebook, transmite Mediafax.


23 aprilie 2014 10:42
Modifică setările cookies