• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O bomba la bordul avionului rus prabusit in Egipt, un scenariu foarte probabil

O bomba la bordul avionului rus prabusit in Egipt, "un scenariu foarte probabil" 

La originea prabusirii avionului rus in peninsula egipteana Sinai este "foarte probabil" sa fie o bomba, a afirmat miercuri un oficial american, citat de AFP.

A comite acest gen de atentat este "ceva ce gruparea Statul Islamic cauta sa faca", a subliniat el.  

Ramura egipteana a SI a afirmat din nou, miercuri, intr-un mesaj pe Twitter, ca se afla la originea acestei catastrofe, fara sa precizeze insa modul de operare.  

Guvernul de la Londra a subliniat ca ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rus nu trebuie exclusa si a suspendat zborurile companiilor aeriene britanice catre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh.  

"Exista temeri ca prabusirea avionului a fost provocata de un dispozitiv exploziv", a declarat un purtator de cuvant al premierului britanic David Cameron.  

Posturile americane de televiziune CNN si NBC, citand de asemenea oficiali americani, au informat ca prabusirea a fost cauzata de o bomba pusa la bordul avionului de jihadisti ai SI.  

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscuta si sub numele de Metrojet, s-a prabusit sambata in Peninsula Sinai la 23 de minute dupa decolare.  224 de oameni au murit.


5 noiembrie 2015 12:36
Modifică setările cookies