• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Numarul hackerilor din Coreea de Nord s-a dublat in ultimii ani

Numarul hackerilor din Coreea de Nord s-a dublat in ultimii ani

Coreea de Nord a dublat, in ultimii doi ani, numarul hackerilor pe care-i utilizeaza pentru a efectua atacuri cibernetice si a creat baze in strainatate, a anuntat duminica agentia de presa sud-coreeana.

Unitatea "hackerilor" din Coreea de Nord este alcatuita in prezent din 5.900 de persoane, fata de 3.000 in urma cu doi ani, scrie Yonhap.
 
"Tara comunista detine o unitate de hackeri, plasata sub tutela Biroului General pentru Recunoastere, din care fac parte aproximativ 1.200 de hackeri profesionisti", precizeaza agentia, care citeaza o sursa careia nu-i dezvaluie numele.
 
Hackerii nord-coreeni au actionat uneori de la baze instalate in strainatate, inclusiv in China, adauga Yonhap.
 
In ultimii ani, hackerii nord-coreeni au lansat atacuri cibernetice asupra mai multor tinte sud-coreene, intre care agentii militare, banci, agentii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media.
 
Anchete efectuate de catre autoritati au conchis ca aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzatii pe care Phenianul le respinge.
 
Seulul si-a suplimentat bugetul alocat securitatii informatice si formeaza experti cu scopul de a-si reduce vulnerabilitatea. in 2011, Coreea de Sud a creat o agentie speciala dedicata apararii de aceste atacuri.
 

6 iulie 2014 12:01
Modifică setările cookies