• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Numarul atacurilor informatice a crescut cu 38% intr-un an la nivel mondial. Cea mai afectata tara

Numarul atacurilor informatice a crescut cu 38% intr-un an la nivel mondial. Cea mai afectata tara

Numarul atacurilor cibernetice asupra companiilor a crescut cu 38% in lume in ultimele 12 luni, potrivit unui studiu PwC, transmite Agerpres.

Franta este in mod special afectata de criminalitatea cibernetica, numarul atacurilor crescand cu 51% intr-un an de zile, cu 21 de incidente pe zi, in timp ce pierderile financiare estimate, imputabile acestor incidente, cu crescut cu 28%, la 3,7 milioane de euro pe firma in medie, potrivit studiului. 

Pe plan mondial, atacurile au fost mai putin violente, pierderile estimate scazand cu 5% in medie pe an, la 2,5 milioane de dolari pe firma. 

"Cine nu se poate proteja se poate asigura", noteaza PwC, care estimeaza ca piata mondiala de asigurari din domeniu, care au drept scop atenuarea efectelor financiare ale unui atac cibernetic, se va tripla in acest an, pana la 7,5 miliarde de dolari. 

Majoritatea amenintarilor (34%) vin de la angajati ai companiei atacate. O parte tot mai mare a celor ce comit atacuri cibernetici provin din randul furnizorilor si prestatorilor de servicii, potrivit aceluiasi studiu.


15 octombrie 2015 16:47
Modifică setările cookies