• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noua Constitutie nu va permite casatoria intre persoane de acelasi sex: Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie

Noua Constitutie nu va permite casatoria intre persoane de acelasi sex: “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care are continutul "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor" devine: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".
 
Amendamentul a fost initiat de deputatii Florica Chereches, Grigore Craciunescu si Mircea Dolha.
 
Un amendament in acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire si de catre Biserica Ortodoxa Romana.
 
Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi "pentru" si 3 abtineri. Deputatii PNL Petre Roman, George Scutaru si Alina Gorghiu sunt cei care s-au abtinut.

6 iunie 2013 10:42
Modifică setările cookies