• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nord-estul Statelor Unite este paralizat de viscol. Mii de zboruri, anulate

Nord-estul Statelor Unite este paralizat de viscol. Mii de zboruri, anulate

Mii de zboruri au fost anulate, iar traficul rutier si feroviar a fost paralizat, vineri, in nord-estul Statelor Unite, din cauza viscolului insotit de ninsori abundente, care au determinat cinci state sa declare stare de urgenta, relateaza AFP.

Ninsorile, care potrivit centrului national de meteorologie ar urma sa ajunga la 30-60 de centimetri in medie, insotite pe alocuri de rafale de vant la fel de puternice ca cele ale unui uragan, au inceput vineri dupa-amiaza si se vor opri sambata, in aceasta zona din Statele Unite unde locuiesc aproximativ 40 de milioane de persoane.
 
Vineri seara, aproape 4.900 de zboruri au fost anulate, 3.500 vineri, iar 1.400 sambata, dintre acestea peste jumatate la New York, potrivit site-ului specializat FlightAware.com. Toate zborurile cu plecare sau sosire pe JFK, LaGuardia si Newark, au fost suspendate spre sfarsitul dupa-amiezii. LaGuardia spera sa redeschida sambata dimineata. Aproximativ 700 de zboruri au fost anulate dinspre si catre Boston, unde stratul de zapada ar urma sa ajunga la 60 de centimetri.
 
Intr-o decizie rara, guvernatorul Massachusetts, Deval Patrick, a interzis circulatia automobilelor pe o durata nelimitata, pentru a facilita operatiunile de ajutor si de deszapezire. Statul vecin Connecticut si Rhode Island au facut acelasi lucru, dar doar pentru unele autostrazi.
 
Starea de urgenta, masura care permite o mai mare flexibilitate in mobilizarea resurselor locale, a fost decretata in cinci state: Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York si Maine.
 
Circulatia trenurilor a fost suspendata intre New York si Boston, unde toate transporturile in comun au fost oprite, iar scolile si tribunalele au fost inchise.

9 februarie 2013 13:26
Modifică setările cookies