• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noi semnale acustice detectate in Oceanul Indian, in timpul cautarii zborului MH370. Epava ar putea fi gasita in cateva zile

Noi semnale acustice detectate in Oceanul Indian, in timpul cautarii zborului MH370. Epava ar putea fi gasita "in cateva zile"

O nava australiana care participa la cautarea in Oceanul Indian a epavei zborului MH370 a detectat doua noi semnale care ar putea proveni de la cutii negre de avion, a anuntat miercuri conducatorul operatiunilor, relateaza AFP.

Nava "Ocean Shield a putut sa capteze semnale in doua randuri, ieri (marti) dupa-amiaza si mai tarziu, seara", a anuntat Angus Houston, la Perth (vestul Australiei), de unde sunt organizate operatiunile internationale de cautare.
 
Aceste noi detectari sunt "compatibile" cu semnalele emise de cutii negre de avion, a adaugat el. Unul a durat cinci minute si 32 de secunde, celalalt aproximativ sapte minute.
 
Ele se adauga semnalelor detectate in weekend, in aceeasi zona, la peste 2.000 de kilometri in largul orasului Perth, pe traiectoria estimata a avionului de tip Beoing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines care a disparut de pe ecranele radarelor civile, pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord.
 
Seful operatiunilor de cautare spera ca epava MH370 sa poata fi gasita "in cateva zile"
 
Epava avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines ar putea sa fie localizata in zilele urmatoare cu ajutorul semnalelelor acustice detectate in sudul Oceanului Indian, a anuntat miercuri seful operatiunilor, relateaza AFP.
 
Multiplicarea semnalelor captate de nave va permite stabilirea "unei zone reduse" de cautare si "sper ca in cateva zile sa gasim ceva pe fundul (oceanului) care sa confirme ca este vorba despre locul unde a ajuns MH370", a declarat Angus Houston intr-o conferinta de presa la Perth, in vestul Australiei, de unde sunt coordonate operatiunile internationale de cautare.

9 aprilie 2014 08:26
Modifică setările cookies