• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nike a semnat un contract pe viata cu LeBron James

Nike a semnat un contract pe viata cu LeBron James 

Nike a anuntat luni ca a semnat un contract pe viata cu starul baschetului profesionist nord-american LeBron James. Presa sportiva il descrie drept cel mai mare contract al marcii cu "virgula" incheiat cu un sportiv, informeaza AFP.   

"Putem confirma ca am incheiat o relatie pe viata cu LeBron, care reprezinta o valoare importanta pentru afacerile noastre, marca noastra si actionarii nostri", a explicat Nike.

Desi nicio cifra nu este enuntata de gigantul american, surse apropiate au declarat pentru ESPN ca acest contract depaseste clar cele 300 de milioane de dolari ale angajamentului pe 10 ani semnat de Nike cu Kevin Durant, jucatorul echipei Oklahoma City Thunder.  

Infiintata in 1972, Nike a semnat in anii '80 un contract de lunga durata cu starul NBA de la acea vreme Michael Jordan, dar niciodata nu a anuntat unul pe viata.  

Vanzarile de ghete Air Jordan de la Nike au depasit 2,2 miliarde dolari de la inceputul comercializarii lor in 1985.  

Un prim contract pe sapte ani, in valoare de 90 milioane dolari, leaga compania Nike de LeBron James, trecut pe la Cleveland Cavaliers (2003-2010), apoi la la Miami Heat (2010-2014), inainte de a reveni la Cavaliers in urma cu doua sezoane. Cele 13 versiuni de ghete de baschet personalizate au realizat vanzari in valoare de 400 milioane dolari in 2015. 


8 decembrie 2015 10:52
Modifică setările cookies