• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nicolae Cristescu va fi noul patron al Rapidului. Clubul are datorii de 34 mil. euro

Nicolae Cristescu va fi noul patron al Rapidului. Clubul are datorii de 34 mil. euro  

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marti seara, dupa intalnirea cu Nicolae Cristescu, ca este increzator in faptul ca omul de afaceri va fi noul patron al gruparii giulestene.

"Eu am facut totul, inclusiv sa vin cu bani de acasa. Eu cred ca domnul Cristescu va fi noul patron al clubului Rapid. Eu nu mai sunt din acea vineri (n.r. - din 17 mai cand mai multi fani rapidisti au venit cu coliva la Inalta Curte de Casatie si Justitie). Ma bucur ca Rapidul o sa revina unor oameni care iubesc foarte mult aceasta echipa. Sunt oameni foarte seriosi si responsabili, am dat mana cu ei. Eu am preluat un credit de 2 milioane de euro, iar dansii preiau acum in total cred ca 2,2 milioane. Baza Pro Rapid, palmaresul si toate celelalte vor fi la dispozitia dansilor", a declarat Copos, citat de Mediafax.
 
Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, marti seara, dupa intalnirea cu actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, ca s-a inteles cu acesta in privinta preluarii clubului, urmand ca vineri sau luni sa se oficializeze tranzactia.
 
George Copos negociaza vanzarea clubului Rapid catre omul de afaceri Nicolae Cristescu si asociatii acestuia. Copos a mai incercat in trei randuri sa vanda gruparea giulesteana, in 2008, 2009 si 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache si Gruia Stoica au esuat.
 
Clubul Rapid traverseaza de la sfarsitul anului 2012 o grava criza financiara care a culminat cu retrogradarea in Liga a II-a dupa ce Administratia de Licentiere din cadrul FRF a refuzat sa ii acorde licenta pentru editia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.
 
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos.
 
SC FC Rapid SA, societatea care administreaza gruparea giulesteana, are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.

12 iunie 2013 09:10
Modifică setările cookies