• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NATO, tinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

NATO, tinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

NATO a anuntat in noaptea de sambata spre duminica faptul ca a fost tinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni, relateaza AFP.

"Declaram ca astazi (sambata), la ora (locala) 18.00 (18.00, ora Romaniei) am lansat un atac impotriva NATO", a anuntat o grupare care se prezinta sub numele de CyberBerkout, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.
 
"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenta NATO", adauga gruparea.
 
Aceste atacuri nu au consecinte operationale, a declarat in noaptea de sambata spre duminica Oana Lungescu, o purtatoare de cuvant a NATO, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial de Twitter.
 
Aceste site-uri au fost vizate de un "atac important prin negarea serviciului (DDoS)", a precizat Lungescu. Acest tip de atac informatic consta in multiplicarea solicitarilor unui site pana la saturare.
 
Tehnicieni NATO actioneaza pentru a face operationale site-urile vizate, a dat asigurari purtatoarea de cuvant. Catre ora 4.30 GMT (6.30, ora Romaniei), accesul la site-ul organizatiei era imposibil. Lungescu a anuntat ca aceste atacuri nu au "niciun impact operational".
 
Atacul impotriva NATO are loc in urma mai multor atacuri impotriva Ucrainei. Un virus informatic foarte puternic a infiltrat calculatoare in Ucraina, unde 22 de cazuri au fost inregistrate incepand din 2013, anul in care a inceput criza politica in aceasta tara, potrivit unui raport prezentat pe 8 martie de catre grupul britanic in domeniul Apararii BAE Systems.

16 martie 2014 10:07
Modifică setările cookies