• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Adapostul antiatomic care poate face fata oricarei catastrofe naturale, chimice sau nucleare

Adapostul antiatomic care poate face fata oricarei catastrofe naturale, chimice sau nucleare

Postul de televiziune National Geographic Franta lanseaza un concurs care are ca premiu un adapost antiatomic, dedicat celor care cred ca sfarsitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012, informeaza AFP.

Acest adapost antiatomic, realizat din beton armat, a fost prezentat miercuri presei si poate gazdui sase persoane, pe o suprafata de opt metri patrati, scrie Mediafax.
 
Conceput de o firma specializata, acesta poate face fata oricarei catastrofe naturale, chimice sau nucleare. Are o supapa de decompresie, ziduri groase de 25 de centimetri, paturi suprapuse, iluminare cu generator, masti de gaze si conserve cu mancare pentru situatiile de urgenta. Complet etans si autonom in ceea ce priveste electricitatea si alimentarea cu apa, buncarul isi apara locuitorii de "efectele mecanice si termice ale unei explozii nucleare", sustine versiunea franceza a National Geographic.
 
Posesorii acestui buncar vor petrece "o noapte calda de 21 decembrie", data la care, potrivit unor interpretari ale calendarului maya, va fi sfarsitul lumii.
 
Cei care vor sa participe la concurs o pot face pe site-ul http://etesvousprets.com. Singura conditie pentru posesorii unui asemenea adapost este sa aiba spatiul necesar pentru a primi premiul, care cantareste 25 de tone.
 
La nivel mondial, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S., care este o companie joint-venture intre NGT si Fox Cable Networks Group) este disponibil in 440 milioane de case, in 171 tari, in 38 de limbi straine.

15 noiembrie 2012 13:03
Modifică setările cookies