• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NASA va trimite oameni pe Marte in 2035

NASA va trimite oameni pe Marte in 2035

Agentia spatiala americana (NASA) a confirmat ca intentioneaza sa trimita oameni pe Marte in 2035, dar a precizat ca are nevoie de ajutor international pentru ca acest lucru sa fie posibil, informeaza dailymail.co.uk.

Omul de stiinta Ellen Stofan a prezentat, in cadrul unui eveniment din Marea Britanie, planurile agentiei spatiale americane de a efectua o astfel de misiune in urmatoarele doua decenii. 

Realizarile NASA din ultimii ani s-au invartit in jurul acestui plan de a trimite oameni pe Marte. Astfel, a fost creat lansatorul SLS (Space Launch System), care va fi capabil sa transporte pe orbita incarcaturi de pana la 130 de tone. Noua racheta va fi folosita pentru a transporta astronauti la bordul Statiei Spatiale Internationale si pentru a-i ajuta pe oameni sa exploreze limitele indepartate ale Sistemului Solar.

De asemenea, a fost creata capsula Orion, care va putea sa transporte in spatiu pana la sase astronauti. Cele doua "inventii" ii vor ajuta pe oameni sa aterizeze in viitor pe suprafata planetei Marte, inainte de a se intoarce pe Pamant. 

In mai, NASA a prezentat elementele de garderoba esentiale ale unui prototip de costum spatial ce ar putea fi purtat de astronautii care vor realiza prima calatorie spre planeta Marte.


2 iunie 2014 08:34
Modifică setările cookies