• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Muzeul Satului din Bucuresti, prima institutie care obtine certificatul Brand de tara

Muzeul Satului din Bucuresti, prima institutie care obtine certificatul "Brand de tara" 

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti a primit vineri certificatul "Brand de tara". Este prima institutie romaneasca ce primeste aceasta titulatura.

"Suntem cu atat mai onorati, pentru ca suntem prima dintr-un lung sir de institutii care vor deveni «Brand de tara». Eu va asigur ca noi vom onora aceasta titulatura si, ca sa asiguram aceasta titulatura, avem in continuare nevoie si de ajutorul dumneavoastra, al Ministerului Culturii, al Ministerului de Externe si al Guvernului", a declarat directorul general al Muzeului Satului, Paulina Popoiu. 

"Modalitatea in care noi iesim in lume si ne promovam si in interior este si modalitatea in care vom reusi sa spalam si imaginea noastra, care cred ca e in curs de spalare", a declarat Popoiu, precizand ca, in ultima perioada, a observat o imbunatatire a reactiilor celor din strainatate fata de Romania. 

Ea a mai spus ca Muzeul Satului este singura institutie publica inregistrata la OSIM. 

"Suntem un brand de tara noi, Muzeul Satului. Daca e vorba sa ne pastram radacinile, daca e vorba sa ne impunem ca popor in Europa, atunci putem s-o facem prin respectul pe care noi insine il acordam culturii, prin respectul pe care noi insine il acordam traditiilor populare, pentru ca, pana la urma, daca vrem sa stim cine suntem, trebuie sa ne ducem la radacini, iar radacinile sunt in sat, acolo unde s-a nascut vesnicia", a mai spus Paulina Popoiu. 

In primavara anului 1936, a luat fiinta Muzeul Satului Romanesc, creatie a Scolii Sociologice Romane, infiintata si condusa de profesorul Dimitrie Gusti. Acesta a fost al doilea muzeu in aer liber din tara, dupa sectia in aer liber din Parcul Hoia a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, din Cluj-Napoca, infiintata in 1929, de Romulus Vuia.

Asociatia Brand de Tara si primul program national demarat - "Suntem Romania" - reprezinta o initiativa sprijinita de InfoCons - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS Romania), membra cu drepturi depline in Consumers International si Federatia Asociatiilor de Consumatori, se arata pe site-ul suntemromania.ro.


23 ianuarie 2015 16:53
Modifică setările cookies