• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Moscova: SUA au cerut inchiderea spatiului aerian elen pentru avioanele rusesti catre Siria

Moscova: SUA au cerut inchiderea spatiului aerian elen pentru avioanele rusesti catre Siria

Grecia a primit o cerere din partea SUA de inchidere a spatiului aerian elen pentru avioanele rusesti cu ajutoare pentru Siria, a confirmat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Agerpres.

Pana la declaratiile lui Peskov, doar un singur oficial al diplomatiei elene a dezvaluit, sub rezerva anonimatului, existenta acestei solicitari americane. 

"Partenerii nostri greci au declarat ca se gandesc la cererea Statelor Unite", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

"Nu a existat nicio reactie din partea Atenei si este prea devreme pentru a spune care va fi aceasta", a mai spus oficialul rus. 

Grecia, stat membru al NATO, a primit o cerere din partea Moscovei pentru a permite trecerea a doua avioane rusesti intre 1 si 24 septembrie, a afirmat oficialul elen.  Cu toate acestea, secretarul de stat american John Kerry a exprimat sambata "ingrijorarea Statelor Unite" cu privire la o presupusa implicare militara a Moscovei in Siria, intr-o discutie cu seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov.


8 septembrie 2015 09:57
Modifică setările cookies