• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Moscova cere explicatii dupa ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul sau grupului de motociclisti Lupii Noptii

Moscova cere explicatii dupa ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul sau grupului de motociclisti Lupii Noptii

Ministerul rus de Externe a solicitat luni Poloniei explicatii in legatura cu decizia de a interzice accesul pe teritoriul sau grupului de motociclisti rusi Lupii Noptii, apropiat presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza BBC News Online.

"Cerem explicatii din partea autoritatilor poloneze si condamnam fermitate actiunile lor", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe.
 
Luni, granicerii polonezi nu le-au permis motociclistilor ultranationalisti din cadrul grupului Lupii Noptii sa intre pe teritoriul Poloniei. Acestia din urma intentionau sa refaca catre vest drumul Armatei Rosii spre Berlin. Dupa ce autoritatile poloneze le-au refuzat accesul, motociclistii rusi s-au intors in Belarus.
 
Planul clubului de motociclisti ultranationalisti de a reface catre vest drumul Armatei Rosii spre Berlin a fost denuntat ca "provocator" de premierul polonez Ewa Kopacz, iar vineri, Ministerul de Externe de la Varsovia a interzis accesul motociclistilor in tara, o decizie care a generat nemultumiri la Moscova.
 
Calatoria - "Catre Berlin", o trimitere la strigatul de lupta al Armatei Rosii, potrivit site-ului clubului - a inceput sambata - pe un traseu de peste 6.000 de kilometri, prin Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria - si urma sa se incheie in capitala Germana pe 9 mai.

28 aprilie 2015 08:52
Modifică setările cookies