• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Moscova avertizeaza Chisinaul, dupa ce doi jurnalisti rusi au fost opriti sa intre in R.Moldova

Moscova avertizeaza Chisinaul, dupa ce doi jurnalisti rusi au fost opriti sa intre in R.Moldova

Doi jurnalisti ai unui post de televiziune rus au fost opriti sa intre pe teritoriul Republicii Moldova in drum spre regiunea separatista prorusa Transnistria, Ministerul rus de Externe denuntand un "act de discriminare" care incalca "libertatea de expresie" si avertizand Chisinaul.

Cei doi jurnalisti rusi au ajuns duminica pe Aeroportul din Chisinau, cu scopul de a se deplasa pe cale rutiera in regiunea separatista moldoveana Transnistria. Ziaristii rusi nu au primit permisiunea autoritatilor de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, fiind nevoiti sa revina la Moscova.
 
Daniela Manzatu, purtatorul de cuvant al Politiei de frontiera din R.Moldova, a declarat pentru postul Publika TV ca cei doi jurnalisti rusi nu au putut oferi informatii credibile despre scopul vizitei, nu aveau toate actele care sa permita sederea pe teritoriul moldovean si nici suma de bani obligatorie.
 
Ministerul rus de Externe a reactionat luni seara, denuntand o atitudine "discriminatorie" a autoritatilor moldovene.
 
"Atitudinea discriminatorie a autoritatilor moldovene fata de presa rusa reprezinta o incalcare flagranta a libertatii de expresie si un nou pas in campania deliberata de eliminare a surselor alternative de informare din spatiul mediatic", a comunicat MAE rus, potrivit agentiei Sputnik.
 
"Nu este prima data cand cetateni rusi, inclusiv analisti politici si jurnalisti, sunt opriti sa intre in Republica Moldova invocandu-se false pretexte. Speram ca Administratia de la Chisinau constientizeaza consecintele actiunilor de acest fel asupra relatiilor ruso-moldovene", avertizeaza Moscova.
 
La inceputul lunii aprilie, o alta echipa de jurnalisti rusi a primit interdictia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

21 aprilie 2015 07:17
Modifică setările cookies