• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Moscova anunta o recompensa de 50 mil. dolari pentru orice fel de informatii legate de explozia avionului Metrojet

Moscova anunta o recompensa de 50 mil. dolari pentru orice fel de informatii legate de explozia avionului Metrojet 

Moscova ofera o recompensa de 50 de milioane de dolari pentru informatii care pot duce la identificarea autorilor doborarii avionului rusesc de linie Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, la 31 octombrie in Peninsula Sinai, a anuntat Centrul de relatii cu publicul al Serviciului Federal de Securitate (FSB/ex-KGB). 

Anuntul vine la scurt timp dupa ce autoritatile ruse au recunoscut in cele din urma ca prabusirea avionului Metrojet a fost provocata de un atentat terorist, transmite Agerpres.

Presedintele Putin a promis "sa-i gaseasca si sa-i pedepseasca" pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de unde se ascund.

"Teroristii care au aruncat in aer avionul A321 vor fi gasiti oriunde in lume si vor fi pedepsiti", a insistat presedintele Putin, in conditiile in care doborarea avionului rusesc a fost revendicata inca de la 31 octombrie de gruparea jihadista Statul Islamic.  

"Uciderea cetatenilor nostri in Sinai reprezinta o crima dintre cele mai sangeroase. Noi nu vom sterge lacrimile din sufletele si inimile noastre, acestea vor ramane cu noi pentru totdeauna. Asta nu ne va impiedica sa-i gasim si sa-i pedepsim pe criminali", a afirmat seful statului rus.  

In acest context, Putin a cerut intensificarea atacurilor aeriene ale aviatiei ruse in Siria. 


17 noiembrie 2015 11:37
Modifică setările cookies