• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Morar: Am decis sa ma retrag din functia de prim-ajunct al procurorului general

Morar: "Am decis sa ma retrag din functia de prim-ajunct al procurorului general"

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Daniel Morar, a anuntat, astazi, ca a hotarat sa se retraga din functie, lucru pe care i l-a comunicat deja presedintelui Traian Basescu.

"Am decis, pentru a nu crea probleme, sa ma retrag din aceasta functie. I-am spus domnului presedinte Traian Basescu decizia mea, iar dupa numirea la Curtea Constitutionala trebuia sa fi devenit evident pentru oricine ca nu mai am o miza personala in ocuparea vreuneia din cele doua functii mult-discutate", a declarat Daniel Morar, potrivit Mediafax.
 
El a precizat ca a renuntat la aceasta "competitie" pentru ca a dorit sa ii dea presedintelui Traian Basescu "dreptul si limitele, si marja de a negocia cu ministrul de Justitie si de a obtine pentru varful DNA-ului, pentru varful Ministerului Public oameni dintre cei mai buni".
 
"Singura mea miza a ramas aceea ca in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie sa fie cei mai buni oameni, nu cei buni, nu cei medii, oamenii cei buni si cei medii genereaza si realizeaza performante medii si bune, doar oamenii foarte buni sunt cei care fac diferenta, doar ei sunt cei care conteaza la acest nivel. Si in justitie e ca in alte domenii", a adaugat Daniel Morar.
 
Morar a spus ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa revoce detasarea lui in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

5 aprilie 2013 11:14
Modifică setările cookies