• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noua morti si 1.500 de case au fost cuprinse de ape in 22 de localitati din estul tarii

Noua morti si 1.500 de case au fost cuprinse de ape in 22 de localitati din estul tarii

9 morti, 140 de oameni salvati de la inec in ultima clipa si aproape 1.500 de case cuprinse de ape, in 22 de localitati. Este bilantul dramatic al inundatiilor si furtunilor care au lovit in ultimele zile regiuni intinse din estul tarii.

Bilantul ar putea creste dupa ce echipele de interventie vor evalua dezastrul, pe lumina.
 
Oamenii nu au fost crutati de ape nici in nordul Moldovei: la Suceava si Vaslui zeci de gospodarii sunt inundate dupa ce a plouat ca la sfarsitul lumii. Iar meteorologii anunta ca abia sambata cerul se va mai limpezi si sinistratii isi pot curata casele de noroi, daca au ramas in picioare, si nu le-au daramat suvoaiele.
 
La Vaslui, in Zorleni, apele raului Barladul Vechi s-au umflat si au navalit in curti, beciuri si case. Grav este ca aici, situatia se repeta dupa fiecare ploaie mai serioasa: este a patra inundatie, numai in acest an. Practic, toata apa de pe dealuri se scurge direct in gradinile oamenilor.
 
Zeci de pompieri si voluntari au venit in ajutorul oamenilor, sa le scoata apa din curti cu motopompele.

Si la marginea Iasiului, intr-o zona rezidentiala, viitura venita de pe deal a distrus un magazin si a inundat gradinile. Totul... pentru ca in zona nu exista canalizare. Pagubele vor fi evaluate de inspectorii primariei, care spun ca vor rezolva, candva, si problema canalizarii.
 
Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.

14 septembrie 2013 10:21
Modifică setările cookies