• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Modul de a paria si de a investi, determinat de zestrea genetica

Modul de a paria si de a investi, determinat de zestrea genetica

Modul de a paria si de a investi este determinat in parte de variatiile genetice specifice, care regleaza dopamina din creier, un neurotransmitator asociat cu placerea si cautarea castigului, au descoperit cercetatorii americani, informeaza AFP.

Daca studiile precedente au aratat importanta acestei substante pentru interactiunile sociale, acest studiu este primul care stabileste o legatura intre genele specifice ale functionarii dopaminei, un neurohormon secretat de hipotalamus. 

Cercetatorii de la universitatile Berkeley si Urbana au recrutat 217 studenti de la Universitatea nationala din Singapore, care aveau o secventiere a genomului concentrata pe 700.000 de variatii genetice. 

"Rezultatele noastre consolideaza rolul mecanismelor genetice ale dopaminei, pe baza unui larg evantai al proceselor de decizie", au declarat autorii studiului, aparut in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). 

Aplicatiile din domeniul afacerilor ar putea avea o importanta majora, oferind de exemplu posibilitatea de a forma angajati care sa gandeasca intr-un mod mai strategic.  Aceste lucrari ar putea, in acelasi timp, sa contribuie la intelegerea bolilor provocate de dereglari ale secretiei de dopamina, cum ar fi schizofrenia, sau tulburari ale interactiunii sociale, precum autismul.


17 iunie 2014 13:32
Modifică setările cookies