• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

Magistratii Tribunalului Constanta au decis vineri condamnarea lui Mircea Basescu la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si a lui Marian Capatana la trei ani de detentie pentru complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care sunt implicati membrii familiei lui Bercea Mondial.

Tribunalul a decis si confiscarea de la cei doi inculpati a sumei de 265.000 de euro si mentinerea masurii sechestrului instituit pe bunurile imobile si mobile ale acestora.  

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, s-a declarat surprins de sentinta de condamnare, pronuntata vineri dimineata, in prima instanta, de Tribunalul Constanta.

"Marturisesc ca ma surprinde decizia in prima instanta a judecatorilor de la Tribunalul Constanta, dar asta este. E o sentinta pronuntata de instanta si o respectam si evident o vom ataca cu apel la instanta superioara. In rest, efectiv sunt stupefiat pentru ca Bercea si familia lui nu a spus niciodata, pe parcursul anchetelor si al audierilor in instanta, ca mi-a dat mie banii, ci lui Marian Capatana. Capatana, la randul lui a recunoscut intr-o prima parte a procesului ca a primit banii. Cati bani au fost nu a reiesit niciodata clar din declaratiile familiei Bercea. Cand s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, cand 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Capatana si-a schimbat declaratia si am ajuns acum eu sa fiu condamnat pentru trafic de influenta. Este o sentinta pe care o voi ataca, dar nu pot in cugetul meu sa fiu impacat si sa spun ca s-a facut dreptate, dupa cum am aratat", a declarat Mircea Basescu pentru Agerpres.


8 ianuarie 2016 10:05
Modifică setările cookies