• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul ucrainean al Apararii: Rusia pregateste invadarea intregii Ucraine . Comandant NATO: Fortele Aliantei trebuie repozitionate, in contextul amenintarilor

Ministrul ucrainean al Apararii: "Rusia pregateste invadarea intregii Ucraine". Comandant NATO: "Fortele Aliantei trebuie repozitionate, in contextul amenintarilor"

UPDATE Armata rusa este pregatita sa atace Ucraina in "orice moment", pentru ca obiectivul presedintelui rus Vladimir Putin nu este doar Crimeea, ci intregul teritoriu ucrainean, afirma ministrul ucrainean al Apararii, Andrei Parubi, citat de AFP.

"Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci intreaga Ucraina. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere si sunt pregatite sa atace in orice moment", a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare.
 
Parubi a facut aceste afirmatii cu ocazia unui miting proeuropean desfasurat la Kiev.
 
Alianta Nord-Atlantica trebuie sa isi repozitioneze fortele militare si sa intensifice capacitatea de reactie, in contextul riscului unei interventii ruse in regiunea separatista Transnistria si in estul Ucrainei, afirma generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa.
 
Potrivit serviciilor de spionaj americane, exista unitati ruse pe toata frontiera de est a Ucrainei, la o distanta de 50 de kilometri de frontiera.
 
Rusia are ample efective militare la frontiera de est a Ucrainei, iar Alianta Nord-Atlantica este "foarte preocupata" de riscul unei amenintari la adresa regiunii separatiste Transnistria, a declarat generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, citat de NBC News. "Efectivele ruse stationate la frontiera estica a Ucrainei sunt foarte numeroase si sunt pregatite de operatiuni", a avertizat generalul Philip Breedlove, subliniind ca Alianta Nord-Atlantica este "foarte preocupata" de riscurile la adresa securitatii regiunii separatiste Transnistria, care oficial apartine Republicii Moldova.
 
Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficiala a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite si Uniunea Europeana considera Crimeea drept parte a Ucrainei si au adoptat sanctiuni economice si politice contra Rusiei.

23 martie 2014 16:57
Modifică setările cookies