• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul pentru ape: Meteorologii se asteapta la seceta in primele doua luni ale verii

Ministrul pentru ape: Meteorologii se asteapta la seceta in primele doua luni ale verii

Ministrul pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Ana Varga, spune ca meteorologii se asteapta la "seceta hidrologica" in primele doua luni ale verii si cere primarilor sa identifice zonele in care pot aparea probleme legate de alimentarea cu apa potabila a populatiei.

"S-au facut niste estimari meteorologice, in prima parte a anului vom avea fenomene de ploi abundente in unele zone, cu posibilitati de producere a inundatiilor, si in a doua parte a anului se estimeaza fenomenul de seceta hidrologica. Vom face o analiza aprofundata a acestor date si apoi vom lua masurile concrete, astfel incat si din punctul de vedere al gestionarii secetei hidrologice si din punctul de vedere al gestionarii secetei pentru agricultura sa fim pregatiti", a afirmat ministrul Lucia Ana Varga.

Ministrul a spus ca, potrivit estimarilor meteorologilor, este posibil ca fenomenul de "seceta hidrologica" sa apara in lunile iunie si iulie, iar in acest context le-a cerut primarilor sa identifice in localitatile pe care le conduc zonele in care au fost in trecut probleme legate de asigurarea cu apa potabila.


14 martie 2013 15:01
Modifică setările cookies