• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii, transmite Mediafax.

Seful Guvernului a confirmat, dar a precizat, intrebat de Mediafax, ca va trimite Presedintiei demisia doar impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru, numai dupa ce va discuta cu conducerea PNL si presedintele Basescu.

Demisia ministrului Daniel Barbu vine in urma raspunsurilor date la intrebari, dupa ce a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova.

Printre raspunsurile sale s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus Daniel Barbu. 

Marti, Ministerul Culturii a remis un comunicat in care arata ca Barbu "regreta profund" "comparatia nefericita.

Declaratiile sale au fost comentate de presedintele Traian Basescu si de liderul PNL, Crin Antonescu.


12 decembrie 2013 11:47
Modifică setările cookies