• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Militarul condamnat la 35 de ani de inchisoare pentru spionaj in cazul WikiLeaks spune ca se simte femeie si vrea sa i se spuna Chelsea

Militarul condamnat la 35 de ani de inchisoare pentru spionaj in cazul WikiLeaks spune ca se simte femeie si vrea sa i se spuna Chelsea

Bradley Manning, tanarul militar gasit vinovat de cea mai mare scurgere de informatii din istoria Statelor Unite, a dezvaluit joi, dupa o zi de la condamnarea sa la 35 de ani de inchisoare, ca este femeie si vrea sa i se spuna Chelsea, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Incepand din acest moment, in aceasta noua faza a vietii mele, vreau ca toata lumea sa stie cine sunt cu adevarat. Sunt Chelsea Manning, sunt femeie", a anuntat Manning, intr-o scurta declaratie citita pentru postul NBC, in prezenta avocatului sau David Coombs.
 
"Dat fiind modul in care ma simt de cand sunt copil, vreau sa incep un tratament hormonal imediat ce este posibil. Mi-ar placea, de asemnea, ca incepand de astazi sa mi se spuna pe noul prenume si sa fie utilizat pronumele feminin pentru a se vorbi despre mine", a adaugat el.
 
Acest anunt a fost facut dupa trei luni de proces intr-o Curte Martiala si trei ani de detentie preventiva. "Chelsea nu voia ca acest lucru sa devina ceva care sa perturbe dosarul", a declarat Combs.
 
Nu era clar imediat daca Manning a angajat demersuri legale pentru schimbarea prenumelui, in contextul in care anuntul suscita o dezbatere mediatica cu privire la modul de a-l desemna.
 
Avocatul sau, in timpul acestui interviu, a utilizat pronumele masculin vorbind despre dosarul judiciar, dupa care a vorbit despre "ea" cu privire la dorinta de a trai ca femeie.
 
Tulburarile de identitate sexuala a lui Bradley Manning au afectat dezbaterile, inchise miercuri, la Baza militara Fort Meade, in apropiere de Washington.
 
La bara, psihiatri si confidenti au subliniat cum se lupta Manning pentru feminitatea sa, prizonier intr-un corp de barbat. O fotografie intitulata "problema mea", in care apare rujat si purtand o peruca blonda a fost proiectata in timpul procesului.

23 august 2013 09:29
Modifică setările cookies