• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Milioane de pasageri, afectati de greva de la metroul din Londra, care continua pana miercuri seara

Milioane de pasageri, afectati de greva de la metroul din Londra, care continua pana miercuri seara

Milioane de pasageri londonezi au fost nevoiti, marti, sa circule cu autobuzele si bicicletele sau sa mearga pe jos, in conditiile in care o actiune de greva afecteaza metroul capitalei britanice, relateaza AFP.

Potrivit Transports for London (TFL), trenurile circula totusi, insa mai rar, pe noua dintre cele 11 linii ale retelei.
 
In aceste conditii, autoritatile au suplimentat numarul autobuzelor pe 44 de trasee. Astfel, aproape 800 de autobuze circulau marti in capitala britanica, un record, potrivit TFL.
 
Greva a inceput luni seara, la ora locala 21.00 (23.00, ora Romaniei), si urmeaza sa se incheie miercuri, la ora locala 20.59 (22.59, ora Romaniei).
 
Greva a inceput la initiativa sindicatului RMT (Rail, Maritime and Transport union), care denunta desfiintarea a 960 de locuri de munca.
 
Desfiintarea acestor locuri de munca este prevazuta in cadrul unui vast plan de modernizare a metroului lansat de primarul conservator al Londrei, Boris Johnson.
 
Potrivit lui, automatizarea totala a ghiseelor de vanzare va permite economisirea a 50 de milioane de lire (peste 60 de milioane de euro) pe an.
 
O alta intrerupere a lucrului pentru trei zile este prevazuta incepand de luni 5 mai. Metroul din Londra, cel mai vechi din lume, transporta in fiecare zi aproximativ patru milioane de calatori.

30 aprilie 2014 08:15
Modifică setările cookies