• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mihai Sturzu a demisionat din PSD si din grupul social-democrat de la Camera Deputatilor

Mihai Sturzu a demisionat din PSD si din grupul social-democrat de la Camera Deputatilor

Deputatul Mihai Sturzu s-a prezentat luni la Parlament pentru a-si depune demisiile din Partidul Social Democrat si din grupul parlamentar al social-democratilor din Camera Deputatilor. 

"Consider ca, atat timp cat PSD refuza sa se modernizeze, sa se reformeze, refuza sa faca pasi seriosi in a se distanta de comunism, de coruptie, in a deschide partidul, eu nu pot sa mai girez aceasta constructie politica, din pacate. (...) Dincolo de oamenii care conduc mai mult sau mai putin partidele politice cred ca ar trebui sa stea principiile. Din pacate, principiile in care eu cred nu se mai regasesc astazi in acest PSD care refuza sa se reformeze", a declarat Mihai Sturzu.  

Deputatul a tinut sa comenteze cele intamplate dupa momentul discursului sau de la congresul OTSD.  

"Domnul Liviu Dragnea a mintit in momentul in care a spus ca eu m-am adresat domniei sale in incercarea de a construi nu stiu ce miscare cu care PSD-ul sa defileze la un moment dat ca urmare a tragediei din Colectiv. Este o minciuna cap coada. Si vreau sa spun foarte clar ca domnul Liviu Dragnea m-a sunat sa ma roage sa ne vedem (...) dupa congresul PSD. Eu nu aveam ce sa-i mai spun altceva decat i-am spus de la tribuna. I-am spus aceleasi lucruri pe care i le-am spus inca din februarie, dupa ce am pierdut alegerile prezidentiale, i-am spus ca Romania se schimba, ca partidele politice trebuie sa asculte ce spun oamenii, nu sa se inchida in sedii. Din pacate, ce a facut domnia sa la congresul de sambata a fost o chestiune nu comunista, nu FSN-ista, stalinista de-a dreptul", a declarat Sturzu.

Deputatul s-a referit si la faptul ca presedintele PSD a facut cateva caracterizari despre el, dar si despre Victor Ponta.   "Eu nu mi-am permis sa vorbesc niciodata despre persoane si mi se pare nedemn ca in fata unor argumente sa raspunzi cu atacuri la persoana. Evident, asta a facut Liviu Dragnea si atat a putut sa faca. Eu insa pot sa observ astazi ca daca eu sau Victor Ponta avem caractere urate sigur ca omul care l-a tradat pe Traian Basescu si a venit langa Adrian Nastase, l-a tradat mai tarziu pe Adrian Nastase sa-l sustina pe Mircea Geoana, a pierdut alegerile prezidentiale alaturi de Mircea Geoana si l-a tradat pe Mircea Geoana ca sa-l sustina pe Victor Ponta, a pierdut alegerile lui Victor Ponta la prezidentiale pentru ca mai tarziu sa fie cel care anunta demisia lui Victor Ponta. (...) Atunci eu cred ca acest om are un caracter frumos si il felicit si ii urez succes pe mai departe ", a declarat Sturzu.  

El a mentionat ca ramane independent in Parlament.


14 decembrie 2015 17:10
Modifică setările cookies