• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Michael Douglas pune cancerul la gat pe seama vietii sale sexuale

Michael Douglas pune cancerul la gat pe seama vietii sale sexuale

Actorul american Michael Douglas (68 ani), diagnosticat cu cancer la gat in 2010, a pus pe seama vietii sale sexuale aceasta boala, intr-un interviu publicat in The Guardian, informeaza AFP.

Michael Douglas a declarat ca boala cu care a fost diagnosticat in urma cu trei ani nu a fost cauzata de excesul de alcool, nici de fumat, ci a fost provocata de o boala cu transmitere sexuala. 

"Fara a intra in detalii, acest cancer specific este cauzat de virusul papiloma uman (HPV) si provine din practicarea cunilingusului", a spus starul american. 

"Am crezut initial ca grijile pe care mi le faceam din cauza incarcerarii fiului meu ar fi contribuit la declansarea cancerului, dar nu este asa, cancerul a fost cauzat de o boala cu transmitere sexuala", a adaugat Michael Douglas. 

"Si, daca il luati (cancer), cunilingusul este totodata cea mai buna metoda pentru a-l trata", a adaugat actorul.

 Michael Douglas, castigator a doua premii Oscar, a dezvaluit in anul 2010 ca sufera de cancer si face sedinte de chimioterapie si radioterapie.  "Trebuie sa merg regulat la control, la fiecare sase luni, dar totul este normal de doi ani incoace", a spus actorul, adaugand ca "acest tip de cancer nu recidiveaza in 95% din cazuri". 

Potrivit unui studiu facut de cercetatorii de la Facultatea de Odontologie din orasul suedez Malmö, publicat in jurnalul medical The New England Journal of Medicine, exista intr-adevar o legatura de tipul "cauza-efect" intre practicile sexuale orale si cancerul la gat.  HPV se afla totodata la originea a 99% din cazurile de cancer al uterului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din sistemul de sanatate britanic (NHS).


3 iunie 2013 12:02
Modifică setările cookies