• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MFP avertizeaza cetatenii sa nu raspunda solicitarilor de plata a unor taxe venite pe email

MFP avertizeaza cetatenii sa nu raspunda solicitarilor de plata a unor taxe venite pe email

Ministerul Finantelor Publice avertizeaza cetatenii care primesc mesaje pe e-mail cu privire la plata unor asa zise taxe sa nu dea curs solicitarilor, pentru ca mesajele respective nu sunt trimise nici de MFP si nici de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

"Avand in vedere sesizarile cetatenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail in legatura cu plata unei asa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail [email protected]) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finantelor Publice atrage atentia si adreseaza rugamintea celor care primesc astfel de mesaje sa nu dea curs solicitarii si sa nu efectueze nicio plata in sistemul specificat in mesaj", transmite MFP, potrivit Agerpres.

Institutia mentioneaza ca nici MFP si nici ANAF nu au transmis vreun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului.

"Organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plati, precum BITCOIN, respectiv ca nicio taxa nu poate fi stearsa automat din baza de date. Intrucat asupra acestui fapt exista suspiciunea unei tentative de frauda, va asiguram ca vom lua toate masurile necesare in vederea depistarii persoanelor vinovate", se subliniaza in comunicat.


5 iunie 2015 14:50
Modifică setările cookies