• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O meserie tot mai cautata de rusi. Ce vor sa ajunga copiii si nepotii lor

O meserie tot mai cautata de rusi. Ce vor sa ajunga copiii si nepotii lor

30% dintre rusi vor ca nepotii si copiii lor sa lucreze pentru serviciile de securitate ale statului, potrivit rezultatelor unui sondaj publicat vineri de Centrul pentru studierea opiniei publice (VTsIOM), relateaza RIA Novosti.

Dintre persoanele intervievate, 60% nu vor ca fiii si fiicele lor sa lucreze ca agenti secreti. Acestia sunt in special locuitori ai Moscovei si orasului Sankt-Petersburg (77%) si pensionari (77%). 

62%a dintre cei intervievati cred ca meseria de agent secret este respectabila si reprezentantii sai beneficiaza de un statut social ridicat. Alti 49% subliniaza caracterul nobil al acestei meserii, iar 46% vorbesc despre un salariu mare. 

Rusii apreciaza, de asemenea, ca agentii secreti au destule ocazii pentru a-si face cunostinte utile si beneficiaza si de alte avantaje.

Potrivit persoanelor intervievate, agentii secreti rusi sunt inteligenti (17%), integri (14%), puternici (8%), rezervati si seriosi (6%), patrioti (5%), curajosi si hotarati (5%), corecti (4%) si sinceri (4%).  Sondajul a fost realizate pe un esantion de 1.600 de locuitori din 46 de regiuni ruse. Marja de eroare statistica nu depaseste 3,4%.


23 decembrie 2014 12:50
Modifică setările cookies