• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Merkel: Participarea Rusiei la summitul G7 este in prezent de neconceput

Merkel: Participarea Rusiei la summitul G7 este in prezent "de neconceput"

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, intr-un interviu publicat vineri de DPA, ca doreste relatii bune cu Moscova, insa participarea Rusiei la summitul G7 este in prezent "de neconceput", ca urmare a anexarii Crimeii. 

Seful guvernului german a afirmat totodata ca se asteapta ca unul dintre principalele subiectele abordate la summitul G7 de anul acesta, gazduit de Germania duminica si luni in Bavaria, sa fie coordonarea internationala in lupta impotriva epidemiilor, precum Ebola. 

Intrebata cand presedintele rus Vladimir Putin sau un succesor al sau ar putea fi din nou invitat la G7, Angela Merkel a afirmat ca "participarea Rusiei in acest moment este de neconceput. G7 este un grup de state care impartasesc valori precum democratia si statul de drept".

"Principiile noastre au la baza faptul ca aparam dreptul international si inviolabilitatea frontierelor nationale, deoarece ele formeaza baza ordinii noastre mondiale. Prin contrast, anexarea Crimeii de catre Rusia a fost o incalcare a dreptului international", a mai spus ea, potrivit Agerpres.


5 iunie 2015 14:56
Modifică setările cookies