• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medicament impotriva cheliei, testat cu succes pe trei pacienti

Medicament impotriva cheliei, testat cu succes pe trei pacienti

Un medicament administrat de doua ori pe zi unui numar de trei persoane cu chelie s-a dovedit a fi eficient, pacientii redobandindu-si podoaba capilara in cinci luni, iar medicii vor ca acesta sa devina tratamentul standard pentru aceasta afectiune, scrie dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Un medicament care, administrat de doua ori pe zi, poate vindeca alopecia areata - o forma de cadere a parului - a fost descoperit de cercetatorii de la Columbia University Medical Centre din New York. Cei trei pacienti carora le-a fost administrat noul medicament si-au redobandit parul dupa numai cinci luni, iar medicii vor sa continue testele pentru a obtine, in cele din urma, impunerea acestuia ca tratament standard in cazul persoanelor care si-au pierdut parul din cauza acestei boli.
 
Aceasta boala afecteaza mai ales persoanele cu varsta intre 15 si 29 de ani si medicii spun ca este provocata de o problema a sistemului imunitar, care distruge foliculii de par. In prezent, nu exista un tratament pentru aceasta boala si, desi in cazul unor pacienti caderea parului din aceasta cauza este reversibila, altii raman toata viata cu chelie.
 
Cercetatorii americani au reusit identificarea exacta a celulelor care distrug foliculii: celulele T. Apoi, au testat pe soareci mai multe tratamente despre care se stia ca inhiba activitatea acestor celule si rezultatul a fost ca animalele de laborator si-au regenerat blana.
 
Pasul urmator a fost administrarea unuia dintre aceste medicamente, ruxolitinib, in cazul a trei barbati a caror chelie afecta aproape tot scalpul. Au primit cate o pastila de doua ori pe zi si, in intervalul a patru pana la cinci luni, in cazul tuturor, parul s-a regenerat si a acoperit intreg capul.
 
"Testele pe pacienti umani au inceput recent, dar, daca rezultatele vor fi in continuare de succes si sigure, (tratamentul, n.r.) va avea o influenta pozitiva uriasa asupra vietii persoanelor cu aceasta afectiune", a declarat Dr Raphael Clynes, al carui studiu a fost publicat in Nature Medicine.

18 august 2014 18:53
Modifică setările cookies