• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aur si argint pentru romani la Balcaniada de Matematica pentru Juniori. In topul neoficial pe natiuni, Romania a ocupat prima pozitie

Aur si argint pentru romani la Balcaniada de Matematica pentru Juniori. In topul neoficial pe natiuni, Romania a ocupat prima pozitie

Lotul olimpic de juniori al Romaniei a cucerit doua de aur si patru de argint la cea de-a XVII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata in Antalya, Turcia, in perioada 21 - 26 iunie.

Medaliile de aur au fost obtinute de Laurentiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/ Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Cei doi olimpici au repetat performanta de anul trecut, cand au fost laureati tot cu aur, in Grecia. In plus, Laurentiu Ioan Ploscaru s-a clasat si de aceasta data pe primul loc, la individual, gratie punctajului maxim obtinut. 

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Andrei Pasa (clasa a VIII-a/ Colegiul National din Iasi), Filip Ion (clasa a VIII-a/ Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic "Ovidiu" din Constanta) si Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/ Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti). 

In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania a ocupat prima pozitie. 

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica.


26 iunie 2013 17:20
Modifică setările cookies