• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Matt Damon incepe greva toaletelor

Matt Damon incepe greva toaletelor

Actorul si activistul ecologist Matt Damon a anuntat ca va incepe o "greva a toaletelor", cu scopul de a creste gradul de constientizare in randul populatiei asupra unei chestiuni stringente. Milioane de persoane de pe planeta noastra nu au acces la apa curenta.

Starul american a facut aceasta afirmatie amuzanta in timpul unei false conferinte de presa, filmata si editata sub forma unei declaratii publice, pentru o campanie realizata de fundatia Water.org. 

Damon a declarat: "Pentru a protesta fata de aceasta tragedie globala, pana cand aceasta problema va fi rezolvata, pana cand toata lumea va avea acces la apa potabila si instalatii sanitare, nu voi mai folosi toaleta". "Cunoaste cineva inventia care a salvat mai multe vieti decat oricare alta in istoria omenirii? Toaleta!". 

Redevenind serios, actorul a adaugat: "Si mai socant este insa lipsa catastrofala pe plan mondial a apei potabile si a instalatiilor sanitare. 780 de milioane de oameni - jumatate din populatia Statelor Unite - nu au acces la apa potabila. 2,5 miliarde de persoane nu au acces la toalete si instalatii sanitare elementare. Exista mai multi oameni care au telefoane mobile decat oameni care au toalete".  Actorul a lansat si o pagina pe internet pentru a-si promova campania, StrikeWithMe.org, in care isi indeamna fanii sa sprijine "greva toaletelor" si sa raspandeasca in comunitatile in care traiesc informatiile despre problema globala a apei curente, pentru a marca Ziua Internationala a Apei, ce va fi celebrata pe 22 martie.


13 februarie 2013 12:30
Modifică setările cookies