• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 200 de tineri au marsaluit sambata, in Capitala, pentru diversitate

Peste 200 de tineri au marsaluit sambata, in Capitala, pentru diversitate

Marsul Diversitatii, la care au participat peste 200 de persoane, tineri, dar si oameni trecuti de prima tinerete, s-a desfasurat intr-o atmosfera de sarbatoare, in ciuda ploii care a batut in reprize pe parcursul manifestarii, sambata seara, in Capitala.

De la ora 17.00, au inceput sa se stranga la Arcul de Triumf, in zona special amenajata pazita de jandarmi, tineri si tinere, persoane mai in varsta, un cuplu de lesbiene din care una in carucior, travestiti, cupluri heteorsexuale cu copii si reprezentanti ai ambasadelor Olandei, Finlandei, Marii Britanii si SUA.
 
Multi au venit accesorizati cu peruci si esarfe din pene multicolore, in timp ce grupurile de la ambasadele Marii Britanii si SUA erau in tricouri rosii respectiv albastre, pe care aveau imprimate mesaje pro diversitate. Totodata, organizatorii au distribuit stegulete si au desfasurat un steag curcubeu lung, pe care participantii la mars l-au purtat pe deasupra coloanei pe care o formau.
 
Coloana a fost condusa de o masina de teren cu platforma pe care a mixat un DJ si a dansat un animator care purta o masca aurie si avea prinse pe spate multe baloane alungite de diferite culori. Inaintea marsului a avut loc o conferinta in care Remus Cernea i-a prezentat pe europarlamentarii Ulrike Lunacek, din Austria, vicepresedinte al Grupului Verzilor
Tot sambata, la Bucuresti, s-a desfasurat si Marsul pentru Normalitate organizat de Noua Dreapta, o replica la Marsul Diversitatii, care anul acesta a avut si un caracter politic, organizatorii facand referire la discutiile privind definirea familiei in viitoarea Constitutie a Romaniei.

9 iunie 2013 11:17
Modifică setările cookies