• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marilyn Monroe nu a fost colaboratoare a Partidului Comunist

Marilyn Monroe nu a fost colaboratoare a Partidului Comunist 

Autoritatile din Statele Unite ale Americii erau foarte ingrijorate de faptul ca Marilyn Monroe avea prieteni simpatizanti ai ideologiei comuniste, potrivit dosarelor FBI ale artistei, care au fost recent desecretizate. Este sinsa sigur acum ca ea nu a fost inscrisa in partid, informeaza Huffington Post. 

Respectivele dosare nu contin insa date despre moartea lui Monroe, survenita in urma cu 50 de ani. Articolele decupate din ziare si scrisorile din dosare arata ca au existat suspiciuni ca actrita ar fi fost ucisa, dar nu exista dovezi ale unor investigatii pornite in acest sens. Autoritatile din Los Angeles au ajuns la concluzia ca, probabil, moartea lui Monroe a fost sinucidere. 

Dosarele FBI ce o priveau pe actrita, recent desecretizate, nu dau detalii despre cat de mult era supravegheata aceasta de catre biroul de informatii, pentru a fi dezvaluite eventualele legaturi ale lui Monroe cu partidul comunist.  Totusi, documentele oficiale arata ca in cercurile apropiate ale lui Marilyn exista o oarecare ingrijorare fata de asocierea actritei cu Frederick Vanderbilt Field, care fusese dezmostenit de familia sa din cauza simpatiilor lui comuniste. 

Sub conducerea lui Edgar Hoover, FBI a supravegheat mai multi artisti banuiti ca ar avea legaturi cu comunistii, precum Frank Sinatra, Charlie Chaplin si fostul sot al lui Marilyn Monroe, Arthur Miller. FBI-ul a mai fost implicat si in anchete ce au privit amenintari la adresa lui Elizabeth Taylor, un caz de santaj in care a fost implicat Clark Gable si, recent, au incercat sa rezolve cazul uciderii cantaretului de rap Notorious B.I.G. 


30 decembrie 2012 13:00
Modifică setările cookies