Marian Oprisan, achitat intr-un proces de coruptie care se judeca de aproape noua ani |
||
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, vicepresedinte PSD, trimis in judecata de DNA in 2006, pentru fapte de coruptie, a fost achitat, vineri, decizia magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nefiind definitiva.
Potrivit deciziei instantei, Marian Oprisan a fost achitat pentru infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual.
Instanta a dispus, de asemenea, incetarea procesului penal impotriva presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, pentru infractiunea de uz de fals.
Magistratii au decis incetarea procesului penal si in cazul vicepresedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu, pentru infractiunile de care a fost acuzat.
Totodata, magistratii au dispus si achitarea lui Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu, instanta dispunand, totodata, incetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual si uz de fals.
Magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuci ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar.
Sentinta magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nu este definitiva, putand fi contestata cu apel.
La inceputul lunii iunie 2006, Marian Oprisan (PSD) a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals. Alaturi de el, in dosar au mai fost inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean.
Procurorii au sustinut ca o comisie de licitatie de la Consiliul Judetean, numita de Marian Oprisan, ar fi incredintat lucrari de pietruire a unor drumuri comunale, in valoare de 1,9 milioane de dolari, virati de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului unor firme neeligibile.
Alte acuzatii se refereau la achizitia corpului de cladiri de la "Caprioara" si la sumele cheltuite pentru intretinerea unitatilor de protocol Vila "Rucar" si "Hanul dintre Vii", situate in localitatile Soveja, respectiv Cimpineanca, imobile pentru intretinerea carora Consiliul Judetean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.
6 februarie 2015 10:44 |