• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de băuturi energizante către copii

Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de băuturi energizante către copii

Vânzarea de băuturi răcoritoare cu conţinut ridicat de cofeină către copii ar putea fi interzisă în Anglia, conform unui anunţ făcut joi de autorităţile de la Londra care invocă probleme de sănătate publică, transmite Reuters.

Aşa-numitele băuturi energizante conţin cantităţi mari de zahăr şi de cofeină şi sunt legate de obezitate şi de alte probleme de sănătate.
 
"În condiţiile în care mii de tineri consumă regulat băuturi energizante, care de multe ori sunt vândute la preţuri mai mici decât băuturile răcoritoare, ne vom consulta cu privire la interzicerea vânzării de băuturi energizante către copii", conform unui comunicat dat publicităţii de premierul britanic Theresa May.
 
Adolescenţii britanici consumă cu aproximativ 50% mai multe băuturi energizante decât media europeană, se mai precizează în comunicatul semnat de Theresa May.
 
Guvernul britanic a deschis o consultare la nivel naţional, căutând să afle mai multe păreri despre acest subiect, printre care şi vârsta până la care ar trebui să se aplice această interdicţie. Această măsură ar urma să se aplice doar în Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord fiind libere să-şi stabilească propriile politici în domeniu.
 
Măsura se va aplica băuturilor care conţin cel puţin 150 de miligrame de cofeină pe litru.

30 august 2018 10:51
Modifică setările cookies