• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marea Britanie cere UE sa adopte sanctiuni mai severe impotriva Rusiei, in contextul crizei ucrainene

Marea Britanie cere UE sa adopte sanctiuni mai severe impotriva Rusiei, in contextul crizei ucrainene

Uniunea Europeana trebuie sa adopte sanctiuni mai severe impotriva Rusiei pe tema crizei ucrainene, a declarat vineri ministrul britanic de Externe, William Hague, dupa esecul negocierilor ruso-americane, relateaza AFP.

Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a intalnit in cursul zilei de vineri, la Londra, cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, in vederea solutionarii crizei inainte de referendumul de duminica din peninsula ucraineana Crimeea.
 
"Este extrem de dezamagitor ca discutiile de astazi (vineri) nu au dus la progresele diplomatice in favoarea carora Kerry a depus eforturi neincetate si pe care Rusia le putea garanta", a declarat Hague, citat intr-un comunicat.
 
"Regret ca Rusia a refuzat sa profite de aceasta ocazie pentru a schimba cursul si continua sa sprijine un referendum nelegitim si ilegal in Crimeea", a continuat secretarul Foreign Office.
 
"Regatul Unit crede cu tarie ca trebuie sa existe un raspuns ferm si comun al Uniunii Europene in cursul reuniunii de luni a Consiliului Afacerilor Externe", a subliniat el.
 
"A venit momentul sa adoptam masuri de restrictii mai severe, asa cum statele (membre) UE au convenit anterior", a apreciat Hague.

15 martie 2014 10:04
Modifică setările cookies