• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marea Britanie, afectata de ploi si ninsori. 350.000 de locuinte au ramas fara curent electric

Marea Britanie, afectata de ploi si ninsori. 350.000 de locuinte au ramas fara curent electric

Apoximativ 35.000 de locuinte au ramas fara curent electric, sambata, in Irlanda de Nord, in timp ce transporturile si evenimentele sportive au fost perturbate in Marea Britanie, afectata de intemperii hibernale la acest inceput de primavara, relateaza AFP.

Ninsorile care au avut loc in noaptea de joi spre vineri in mai multe regiuni au continuat vineri si sambata, iar ploi abundente, rafale violente de vant si temperaturi negative sunt asteptate in Marea Britanie in urmatoarele patru zile, a anuntat sambata politia britanica.
 
In Irlanda de Nord, unde in ultimele 24 de ore s-a format un strat de zapada de 15 centimetri, echipele companiei de electricitate NIE au lucrat toata noaptea pentru repararea liniilor rupte, restabilind alimentarea cu energie electrica pentru 5.000 de locuinte, in timp ce alte 35.000 erau in continuare fara curent electric. In Tara Galilor, 3.000 de locuinte au ramas, de asemenea, fara curent electric.
 
Aeroportul international din Leeds Bradford (nord) a anuntat sambata dimineata suspendarea tuturor zborurilor. Acelasi lucru s-a intamplat vineri dimineata. Traficul a fost reluat in cursul dupa-amiezii, dar cu intarzieri importante.
 
Aeroportul international din East Midland se confrunta, de asemenea, cu intarzieri importante din cauza zapezii.
Circulatia a fost perturbata pe numeroase axe rutiere, in timp ce niciun tren nu circula intre Leeds (nordul Angliei) si Carlisle (nord).
 
Meciul de fotbal care trebuia sa aiba loc vineri seara la Belfast intre Irlanda de Nord si Rusia in cadrul calificarilor pentru Cupa Mondiala din 2014 a fost amanat initial pentru sambata dupa-amiaza, dupa care a fost amanat din nou din cauza persistentei conditiilor meteorologice nefavorable. Nicio data nu a fost fixata pentru moment.

23 martie 2013 17:46
Modifică setările cookies