• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marea Britanie a bombardat pozitiile ISIS din Siria

Marea Britanie a bombardat pozitiile ISIS din Siria

La doar cateva ore dupa ce parlamentul de la Londra a dat unda verde loviturilor aeriene in Siria, Marea Britanie a lansat joi dimineata primele bombardamente impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic din Siria.

Avioane Tornado ale Royal Air Force au "efectuat prima operatiune ofensiva deasupra Siriei in cursul careia au lansat o serie de lovituri", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului britanic al Apararii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Patru avioane Tornado au decolat in noaptea de miercuri spre joi de la baza Akrotiri din Cipru, unde RAF dispune de opt aeronave de acest tip.  

Bombardiere suplimentare urmeaza sa fie desfasurate in zilele urmatoare, in conditiile in care Marea Britanie a devenit cea de-a sasea tara care lanseaza atacuri aeriene impotriva pozitiilor SI atat in Irak, cat si in Siria.  

Coalitia internationala, formata din 60 de membri, a lansat circa 8.300 de raiduri aeriene in cele doua tari, dintre care 80% au fost asigurate de Statele Unite ale Americii. 


3 decembrie 2015 09:56
Modifică setările cookies