• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Manuscrisul romanului Mic dejun la Tiffany , estimat la 250.000 de dolari, scos la licitatie

Manuscrisul romanului "Mic dejun la Tiffany", estimat la 250.000 de dolari, scos la licitatie

Manuscrisul celebrului roman "Mic dejun la Tiffany", scris de Truman Capote, publicat in 1958, va fi scos la vanzare intr-o licitatie online, organizata de casa RR Auctions in perioada 18-25 aprilie, informeaza lefigaro.fr, potrivit Mediafax.

Manuscrisul acestui bestseller este estimat de specialistii casei RR Auctions la suma de 250.000 de dolari.
 
Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezinta prietenia dintre o call-girl, Holly Golightly, si narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilaroasa, dar in acelasi timp smechera si capricioasa, cu o inclinatie evidenta pentru barbati cu reputatie dubioasa, Holly Golightly isi invinge angoasele visand in fata vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.
 
In cinematografie, in 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, intr-un film regizat de Blake Edwards.
 
Manuscrisul acestui roman de 86 de pagini este propus la vanzare de casa de licitatii RR Auctions, pe site-ul acesteia, intre 18 si 25 aprilie.

4 aprilie 2013 17:11
Modifică setările cookies