• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Manifestatie la Kiev impotriva insurgentilor prorusi. Timosenko infiinteaza o miscare populara de rezistenta

Manifestatie la Kiev impotriva insurgentilor prorusi. Timosenko infiinteaza o miscare populara de rezistenta

Cateva sute de persoane au manifestat, luni seara, la Kiev pentru a cere o actiune mai hotarata a autoritatilor impotriva insurgentilor prorusi din estul tarii si demisia ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anuntat presa locala, citata de AFP.

Potrivit agentiei Interfax-Ukraine si site-ului Ukrainskaia Pravda, cateva sute de manifestanti au defilat intre Maidan (Piata Independentei) si sediul Parlamentului. Acestia au dat foc la anvelope si au scandat "Avakov, demisia", referindu-se la ministrul de Interne al Guvernului interimar proeuropean de la Kiev, relateaza Mediafax.
 
Potrivit presei ucrainene, protestatarii reclama o actiune mai actiune mai hotarata impotriva separatistilor prorusi, care au ocupat cladiri publice in mai multe orase din estul rusofon al Ucrainei.
 
Autoritatile prooccidentale de la Kiev au anuntat lansarea unei "operatiuni antiteroriste" in estul tarii, insa nu au intervenit pana in prezent.
 
Liderul partidului Batkivscina, Iulia Timosenko, care va candida la alegerile prezidentiale din Ucraina, a anuntat luni seara ca initiaza infiintarea unei miscari populare de rezistenta, relateaza Interfax-Ukraine, in pagina electronica. Ea a precizat ca aceasta miscare ar trebui formata din militari si fosti membri ai fortelor speciale.
 
Potrivit Iuliei Timosenko, cartierul general al miscarii a inceput sa activeze chiar de luni. Fostul premier ucrainean a anuntat ca va conduce marti dimineata reuniunea cartierului general, "care urmeaza sa planifice fiecare actiune" a poporului ucrainean.

15 aprilie 2014 08:10
Modifică setările cookies