• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Malaysia publica datele obtinute de satelit privind traiectoria zborul MH370, disparut in martie

Malaysia publica datele obtinute de satelit privind traiectoria zborul MH370, disparut in martie

Malaysia a publicat, marti, datele obtinute de satelit folosite pentru a stabili traiectoria zborului MH370, disparut la 8 martie, pana la prabusirea sa in Oceanul Indian, ca raspuns la solicitarile rudelor pasagerilor, relateaza AFP.

Departamentul de aviatie civila a anuntat ca a colaborat cu Inmarsat pentru a furniza 47 de pagini de date inregistrate de operatorul britanic de sateliti, precum si note explicative.
 
Rudele celor 239 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines au cerut publicarea datelor brute, pentru ca acestea sa poata fi supuse si altor analize, in timp ce epava avionului inca nu a fost gasita.
 
Inmarsat a folosit satelitii pentru a ajuta la reconstituirea rutei aeronavei. Avionul Boeing se deplasa pe ruta Kuala-Lumpur - Beijing la 8 martie, dimineata, cand a schimbat brusc traiectoria la aproximativ o ora de la decolare, fara a oferi explicatii.
 
Semnalele sonore il localizeaza la sud de Oceanul Indian, unde s-ar fi scufundat, ramanand fara combustibil, la cateva sute de kilometri in largul coastei de est a Australiei. Cautarile in Oceanul Indian sunt conduse de Australia.
 
Absenta unui rezultat care sa poate fi demonstrat si stangaciile autoritatilor malaysiene in primele zile de cautari au generat mai multe explicatii, mai mult sau mai putin bizare, ale acestei disparitii misterioase, precum si scepticismul rudelor pasagerilor.

27 mai 2014 09:10
Modifică setările cookies