• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mafia sarba, suspectata ca organizeaza un accident de avion impotriva unor oficiali de rang inalt

Mafia sarba, suspectata ca organizeaza un "accident de avion" impotriva unor oficiali de rang inalt

Serbia suspecteaza ca grupari mafiote sunt in curs de a organiza un "accident de avion" pentru a "elimina" oficiali de rang inalt, in timp ce Guvernul a lansat o campanie de combatere a coruptiei si crimei organizate, a declarat joi o sursa din cadrul politiei, AFP.

"Dispunem de informatii conform carora liderii anumitor grupari mafiote ar incerca sa provoace o defectiune la avionul oficial atunci cand presedintele, premierul si vicepremierul vor calatori", a anuntat politia sarba intr-un comunicat, fara a da alte detalii.
 
Avionul cu care calatoresc responsabilii sarbi, de tip Learjet 31A, cu 22 de ani de ore de zbor, a inregistrat un numar de defectiuni tehnice in ultimele luni. Politia subliniaza ca, daca un eveniment tragic s-ar produce, "ar fi imposibil de stabilit daca a fost vorba de un accident sau un act deliberat".
 
Actual in vizita in Irlanda, premierul Ivita Dacici a fost informat de ancheta politiei si a decis sa se intoarca la Belgrad "joi in cursul noptii la bordul aceluiasi aparat", conform aceleiasi surse. Guvernul nationalist al lui Dacici si-a stabilit ca prioritate lupta impotriva coruptiei, criteriu esential impus de Bruxelles Belgradului in demersurile sale de aderare la Uniunea Europeana.

15 februarie 2013 07:51
Modifică setările cookies