• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MAE: Bucurestiul este interesat de cresterea prezentei SUA si a NATO in Romania

MAE: Bucurestiul este interesat de cresterea prezentei SUA si a NATO in Romania

Partea romana a reiterat, in cadrul unei reuniuni a Task Force-ului Romania-SUA, interesul Bucurestiului in asigurarea unui climat de securitate la frontierele Aliantei, inclusiv prin cresterea prezentei SUA si a NATO pe teritoriul sau, potrivit unui comunicat MAE.

Reuniunea de lucru pe teme politico-militare si de securitate a Task Force-ului Romania-SUA pentru implementarea Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si Statele Unite a avut loc, marti, la sediul MAE.
 
Reuniunea a fost coprezidata de secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu, secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare in Ministerul Apararii Nationale Valeriu Nicut si adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene si eurasiatice din Departamentul de Stat al SUA, Hoyt Yee. La sesiune au mai participat Duane Butcher, insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA, alti oficiali din MAE, MApN si ai misiunii diplomatice americane la Bucuresti.
 
MAE informeaza ca agenda reuniunii a inclus un schimb de opinii cu privire la evolutiile din Ucraina, viitorul procesului de extindere a Aliantei si aspecte punctuale ale cooperarii bilaterale: calendarul exercitiilor militare prevazute sub egida Parteneriatului Strategic, stadiul implementarii Acordului SUA - Romania in domeniul apararii antiracheta, precum si cooperarea bilaterala in cadrul Bazei de la Mihail Kogalniceanu.
 
Cu acest prilej, partea romana a exprimat "aprecieri pentru substanta dialogului si cooperarii cu partea americana si a reiterat interesul Romaniei in asigurarea unui climat de securitate la frontierele Aliantei, inclusiv prin cresterea prezentei SUA si a NATO in Romania", se arata in comunicatul Ministerului de Externe.

30 aprilie 2014 10:27
Modifică setările cookies