• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lilian Zamfiroiu, votat de plenul Senatului in functia de presedinte al ICR

Lilian Zamfiroiu, votat de plenul Senatului in functia de presedinte al ICR

Diplomatul Lilian Zamfiroiu a fost votat, marti, in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman ( ICR), la propunerea grupului parlamentar PSD, cu 104 voturi "pentru" si 24 de voturi "impotriva".

Lilian Zamfiroiu, propunerea USL pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), a primit, marti, aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru cultura si politica externa din Senat, cu 14 voturi "pentru" si 1 abtinere.
 
Lilian Zamfiroiu a absolvit, in anul 1987, Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti. Dupa patru ani de activitate didactica, el s-a angajat, ca inspector de specialitate, in Ministerul Educatiei, iar in 1997 s-a transferat la Ministerul Apararii Nationale, Directia relatii Publice. In anul 2001, a intrat, prin concurs, in Corpul Diplomatic si Consular al Romaniei, obtinand gradul diplomatic de secretar 1 in Centrala Ministerului Afacerilor Externe.
 
In toamna lui 2001, a inceput sa coordoneze activitatea Directiei Arhive Diplomatice a MAE. In 2010, a obtinut titlul de doctor in istorie. In prezent, el detine titlul diplomatic de ministru consilier si este adjunct al ambasadorului Romaniei pe langa UNESCO la Delegatia Permanenta a Romaniei din Paris. In 2011, el si-a lansat cartea "Relatii diplomatice romano-italiene. 1918 - 1940", la editura Tritonic.

25 iunie 2013 18:42
Modifică setările cookies